Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

La Lliga Inclusiva de Futbol Sala rep el guardó “Córrer per Compromís” de l’Ajuntament de Barcelona

premi lliga futbol

El projecte de la Lliga Inclusiva de Futbol Sala de la Federació Salut Mental Catalunya ha rebut, a mans de Mercè Martín, vicepresidenta de l’entitat, el reconeixement de l’Institut Barcelona Esports (IBE) en la 3a edició dels premis ‘Córrer per Compromís’. La lliga, que ja ha arribat a la seva 12a temporada, reuneix anualment 16 equips i 239 participants, en una competició que té com a objectiu la participació activa a la comunitat de les persones amb problemes de salut mental en un entorn d’oci esportiu inclusiu.

La convocatòria 2017 dels premis ha reconegut també els projectes ‘Correblau’, de l’Associació Aprenem per la Inclusió de les Persones amb Trastorn de l’Espectre Autista, i ‘Preparades pel Camí de Sant Jaume’, de l’Associació d’Oci Inclusiu Saräu, entitats que també treballen per la millora de l’atenció a la salut mental i que formen part de la xarxa de la Federació.

La dotació global dels premis ha assolit enguany la xifra de 136.000€, repartits entre 14 projectes. Aquesta partida econòmica és una borsa solidària que neix de la donació de milers de persones anònimes que s’inscriuen i participen a la Cursa de la Mercè, i del retorn econòmic a la ciutat d’esdeveniments con la Marató i la Mitja Marató de Barcelona. En les seves tres edicions, els premis de l’IBE han atorgat 350.000€ i han guardonat 39 projectes.

Amb la convocatòria, la ciutat vol promoure i agrair les iniciatives esportives gestionades per les entitats que fomenten l’esport com a eina de cohesió social, projectes, que en paraules de Marta Carranza, comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, “canvien la vida de les persones i les ajuden a tenir una vida millor”. El lliurament dels guardons s’ha celebrat el 18 d’abril de 2018 al Saló de Cent.

Si esteu interessats a participar a la Lliga Inclusiva de Futbol Sala, poseu-vos en contacte amb nosaltres a lliga@federacio.salutmental.org

premi lliga grup