Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

El grup de Joves i Salut Mental explora noves vies per afavorir la formació adaptada

Grup de Treball Joves i Salut Mental. AMMFEINA SMC.

El Grup de Treball ‘Joves i Salut Mental: formació i ocupació’, liderat des d’AMMFEINA SMC, inicia el seu segon any en marxa amb la voluntat de donar continuïtat a l’activitat duta a terme el 2017, però també amb la d’eixamplar horitzons i seguir explorant vies per reduir la interrupció de l’etapa formativa de les persones amb un problema de salut mental i alhora, afavorir la connexió dels itineraris formatius i laborals.

L’any 2017 va culminar amb l’elaboració d’un informe que incloïa totes les opcions formatives a l’abast de les persones amb un problema de salut mental, més enllà de l’escolarització obligatòria que finalitza als 16 anys. Alhora, es van iniciar dos projectes que tindran continuïtat enguany: una enquesta de valoració de l’etapa escolar entre joves amb un problema de salut mental i un projecte experimental de formació professional per a l’ocupació i l’acreditació de competències.

Alhora, aquest 2018 s’inicia amb la voluntat d’endegar tres projectes de nou disseny amb tres línies diferenciades:

  • Adapatció de formacions professionals per a l’ocupació i l’acreditació de competències adreçada a persones (des)ocupades.
  • Definició dels suports específics a centres educatius d’ensenyaments post-obligatori per part d’entitats especialitzades en l’atenció a persones joves amb trastorn mental.
  • Disseny pilot d’Itineraris Formatius Específics (IFE) per a alumnes amb necessitats educatives especials associades a un trastorn mental.