Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

AMMFEINA SMC promou la reflexió i el debat entre entitats

Reflexio_2_ammfeina

Donant resposta a una de les línies de treball incloses al Pla d’acció 2017, AMMFEINA SMC ha organitzat aquest darrer trimestre de l’any dos espais de reflexió al voltant de qüestions vinculades a la tasca dels professionals de les entitats associades. L’objectiu d’aquestes trobades és d’una banda, de donar a conéixer bones pràctiques d’algunes d’elles que puguin esdevenir un model i de l’altra, promoure la reflexió i cercar alternatives de futur que afavoreixin una transformació social sustentada en l’equiparació de drets de totes les persones.

La primera d’aquestes sessions va centrar-se precisament en la conquesta de drets. A través de les conferències del director de la Fundació Tutelar de les comarques gironines, Pep Solé i el president de la Federació VEUS, Edgar Vinyals, es va fer una retrospectiva de les fites assolides al llarg del camí, però també es van plantejar reptes pendents i sobretot, el paper que juguem tots i totes en el respecte i la promoció d’aquests drets.

El segon espai de reflexió va pivotar sobre dos projectes innovadors, endegats des de la Fundació Els Tres Turons i des d’el Parc de Salut Mar, que van ser l’excusa per abordar una manera d’entendre la pràctica professional, que entèn que els tècnics/ques són facilitadors/es i mediadors/es dels projectes de vida de les persones i de desenvolupar els recursos.

Tant el referent del Procés de Rehabilitació Psicosocial del Parc de Salut Mar, Sergio Guzmán com la cap d’àrea d’innovació de la F3T, Marisa Rosa reivindicaven anar més enllà dels projectes centrats en la persona i començar a parlar de projectes liderats per la persona.

L’any 2018 està previst realitzar un nou taller, en aquest cas de caire més formatiu, al voltant del trastorn de l’Espectre Autista (TEA), impartit per professionals de l’Associació Aprenem.