Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

Activa’t per la salut mental ofereix una nova formació psicoeducativa per a famílies

psicoeducatius

La formació psicoeducativa, dirigida a famílies, ofereix informació sobre els trastorns mentals greus i entrenament en habilitats i estratègies que ajudin a abordar les situacions conflictives més freqüents. Activa’t per la salut mental començarà al gener del 2018 els nous i darrers grups que completaran el circuit dins del pilotatge del projecte, començant pels psicoeducatius, que es troben ara en fase de reclutament de participants.

En aquest circuit de 2018 ja hi poden participar les persones que han estat en el grup control de l’estudi, donat que ja hauran fet la darrera avaluació. Es preveu acabar el circuit a finals del 2018.

Si esteu interessats en participar, contacteu amb l’Espai Situa’t de la Federació Salut Mental Catalunya enviant un missatge a l’adreça espaisituat@salutmental.org.

Objectius de la formació psicoeducativa:

  • Oferir informació específica per a la gestió de la malaltia mental en situacions específiques de la vida quotidiana
  • Disminuir els conflictes i patiment que tenen lloc en la vida diària i millorar la convivència familiar, l’adherència al tractament, la consciència de trastorn i el seu pronòstic
  • Facilitar un nivell de coneixement òptim sobre temes bàsics relacionats amb la malaltia mental, la seva repercussió clínica i psicosocial i els recursos dels quals es disposen (sanitaris i socials)
  • Facilitar pautes sobre “el que s’ha de fer i el que no s’ha de fer mai” davant situacions concretes

Més informació sobre el circuit Activa’t per la salut mental