Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

Mental Health Friendly comença el curs: la inclusió també la fem en anglès

mhf_lesson

Aquest mes d’octubre hem reprès les activitats del Mental Health Friendly. Abans de l’estiu 7 Clubs Socials van estar treballant amb el Maletí pedagògic Mental Health Friendly, un recurs elaborat amb Andrew Dodd per fer un tastet d’anglès. El maletí permet als professionals dels clubs amb un nivell mitjà d’anglès fer un taller introductori. Properament es posarà a disposició de tots els clubs.

Els participants van mostrar molta motivació per aprendre i, aquest trimestre, alguns clubs han continuat la formació, com el Club Social Aidar o el Club Social Gràcia. A Gràcia, a més de continuar amb l’anglès dins el Club, s’ha obert un altre grup en format inclusiu a La Violeta, un espai del barri.

“He nascut per això!! Crec que vaig néixer per ser una professora voluntària en aquest àmbit. La meva classe al club social de Gràcia és la meva classe preferida i puc veure cada setmana com els meus alumnes van millorant les seves habilitats comunicatives en anglès.

Shay, voluntària de MHF, fa un taller d’anglès al Club Social Gràcia.

Alguns dels alumnes del projecte, ja han fet el pas cap a escoles d’adults o escoles d’anglès com Oxford House que ofereix una beca per un estudiant.

“Durant tres hores setmanals, s’oblida dels seus problemes de salut mental i és un estudiant com qualsevol altra persona. Cada un dels meus deu estudiants és diferent l’un de l’altre “.

Docent d’Oxford House

“No havia estudiat anglès des de l’escola. Les classes em van ajudar a recuperar l’interès per la llengua i obtenir un nou coneixement. Ha estat un primer pas per estudiar l’anglès en una escola d’adults “.

Rafa, Estudiant MHF

mhf-300ample mhf-grup-300ample

El projecte és possible gràcies a la col·laboració de: els clubs socials participants, els professionals de l’ensenyament de l’anglès que participeu com a voluntaris, Oxford House, la Cooperativa Serveis Lingüístics de Barcelona, els que heu fet reptes solidaris, i als que hi heu fet aportacions.

El Mental Health Friendly ajuda a treure la gent del sofà. I odio el sofà i tot el que simbolitza.

M’ajuda a sortir de casa, agafar el metro, passejar pel passeig de Gràcia i desafiar-me amb els exercicis que em dóna el professor, alimentar-me la ment amb llibres, compartir experiències amb els meus companys de classe. M’ajuda a concentrar-me menys en els meus problemes i pensar més en aquest gran absurd que és la vida.

M’estimula fer els deures els diumenges a la nit abans d’anar a dormir!

Amb MHF: més llibres i exàmens, més menjar per a la ment, diversitat social i passar-ho bé. Fins i tot he començat a veure pel·lícules en anglès, estic més a prop de les estrelles del cinema.

Mental Health Friendly és una teràpia alternativa i molt senzilla”

Estudiant del MHF. Fa dos anys que va a classe a una escola d’anglès.

Thank you!