Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

Consells i recursos per trobar suport emocional

situatsofasabadell_690x354

En moments complicats com els que estem vivint la societat ens els darrers dies és important cuidar-se i cuidar-nos la salut mental com a persona i com a societat.

Des de Salut Mental Catalunya creiem en la importància de sentir-nos acompanyats i acompanyades per les nostres xarxes de suport, entenent “xarxes” com a col·lectius de persones amb qui puguem sentir empara. Tenim a l’abast diferents xarxes: família, associacions, escoles, amics i amigues, veïns i veïnes, companys i companyes de feina…

Com a entitat federativa, per ara no oferim atenció terapèutica directa, però proposem un recull de recursos socials i sanitaris que ens poden ajudar a sentir-nos millor en cas de malestar:

  •  El primer de tot, si et trobes malament és important que acudeixis al metge, al CAP. Aquí trobaràs un directori de recursos i centres d’atenció de Cat Salut.
  • Com a Federació Salut Mental Catalunya, en el marc del projecte Activa’t per la salut mental, comptem amb una xarxa de 13 Espai Situa’t a Catalunya, un equip de professionals especialitzats en salut mental que et podran informar i orientar sobre els diferents recursos que tens a l’abast sobre salut mental en casos de més gravetat (cal demanar cita prèvia).
  • En aquest llistat trobaràs alguns enllaços que podrien ser d’utilitat en casos de malestar emocional relacionats amb els fets ocorreguts a Catalunya els darrers dies:

- Col·legi de psicòlegs

- Iridia: Servei d’Atenció i Denúncia davant situacions de Violència Institucional (SAIDAVI) ofereix assistència jurídica i psicosocial.

- psicoxarxa solidària (Col·legi de Psicòlegs de Catalunya)

- Psicologia sense fronteres

Oficina per la No-Discriminació (OND): Suport judicial i atenció psicosocial i psicològica a aquelles persones que s’hagin sentit agredides, i per denunciar els abusos al jutjat.

Al llarg dels dies anirem ampliant aquesta informació.

Si coneixes d’altres iniciatives estarem molt agraïdes de rebre-les i compartir-les.

Gràcies.