Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

Queden suspesos els actes del Dia Mundial de la Salut Mental a Girona

girona-2017-690x354_suspès

Arran dels fets succeïts ahir 1 d’octure de 2017  a Catalunya i atesa la situació d’excepcionalitat que viu el país, les entitats organitzadores de la Setmana commemorativa del Dia Mundial de la Salut Mental: Institut d’Assistència Sanitària, Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques, Fundació Drissa, Fundació Tutelar de les Comarques Gironines i Salut Mental Catalunya, hem decidit suspendre tots els actes programats de la setmana, inclosa la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental de Catalunya que acollia la ciutat de Girona el dissabte 7 d’octubre.

Més endavant es valorarà la possibilitat de recuperar l’acte del Dia Mundial de la Salut Mental de Catalunya.

Aprofitem per agrair moltíssim la feina de totes les persones de les organitzacions implicades en la preparació dels actes de la setmana i de la festa del dissabte dia 7, i lamentem els fets que ens han dut a suspendre’ls.

Des de Salut Mental Catalunya, volem agrair també els diferents missatges que ens heu fet arribar als darrers dies a través dels nostres canals de comunicació (correu electrònic, Facebook, Twitter…). Valorem molt que tothom comparteixi la seva preocupació amb nosaltres.

I volem aclarir també que per a nosaltres ha estat un cop molt dur haver de suspendre aquesta celebració, portem més de 6 mesos treballant per a aquest dia.

En cap moment volem anteposar la política a la salut mental, sinó que hem de treballar a l’una amb ella per avançar en la conquesta de drets en salut mental, avui i sempre.

Però aquests dies assistim atònits i angoixats a un nou escenari. Mentre seguíem reivindicant el respecte dels drets i deures de les persones especialment vulnerables, ens hem topat amb que ha estat la societat catalana en el seu conjunt qui ha estat víctima d’una vulneració indiscriminada d’alguns dels seus drets més fonamentals, reconeguts a la Carta de els drets fonamentals de la Unió Europea i la Convenció Europea de drets Humans. No es tracta de qüestió política o ideològica, sinó de drets.

El Dia Mundial de la Salut Mental és un dia festiu, per compartir, celebrar i també reivindicar, per això creiem oportú que sigui un dia en què tothom se senti content, amb la força i il·lusió necessàries.

Per aquest motiu es tracta d’una suspensió, no una cancel·lació. Tractarem de recuperar la celebració del Dia Mundial més endavant, en un moment en què la realitat social ens ho permeti fer amb garanties i dignitat, i amb el suport necessari. Ara creiem que toca cuidar-nos entre tots.

Agraïm profundament que tot i no estar d’acord moltes persones segueixin donant-nos suport i col·laborant amb aquesta tasca conjunta, que la sentim de cor.