Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

El Club Social Tu Tries explica la patologia dual des de la vivència personal al Departament de Salut

catsalut-patologia

Divendres 26 de maig usuaris del Club Social Tu Tries de la Fundació Salut Mental Catalunya (SMC) van aportar el seu testimoni a una de les xerrades que el CatSalut imparteix per als seus treballadors i treballadores per donar a conèixer diferents aspectes de salut mental.

En aquesta ocasió es va parlar de la patologia dual gràcies a l’expertesa de la psiquiatra Marta Torrens, professora de la UAB i directora d’Addiccions a l’Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions del Parc de Salut Mar de Barcelona. La doctora va explicar que parlem de patologia dual quan hi ha un trastorn mental per addicció més un altre trastorn mental, ja que, va aclarir, “les addiccions no són un vici si no una malaltia”.

La xerrada va incloure el testimoniatge dels també experts Javi Burguillos i Manuel Delicado, que van aportar la seva experiència en primera persona sobre el tema, posant damunt la taula llums i ombres amb sentit de l’humor. Ingrid Donoso, coordinadora del Club Social Tu Tries, va explicar la funció d’aquest recurs i les necessitats que tenim per atendre millor les persones.

Aquesta xerrada forma part d’un cicle que va començar al gener per incrementar el coneixement sobre salut mental a les persones que treballen al Departament de Salut. Des de la Federació SMC i Obertament aportem testimonis per il·lustrar des de la vivència els diferents diagnòstics que s’aborden en cada xerrada.