Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

La Fundació Joaquim Molins Figueras fa possible el projecte Xarxa Jove a Santa Coloma

conveni Fundacio Joaquim Molins Figueras

El president de la Fundació Joaquim Molins Figueras, Joaquín M. Molins i Gil, va signar el dia 11 de maig del 2017 un conveni de col·laboració per un termini de 2 anys amb la Fundació Salut Mental Catalunya, que va estar representada a l’acte pel seu gerent, Carles Coarasa. La Fundació donarà suport al projecte Xarxa Jove, que es començarà a implementar en algun dels Clubs Socials de la Fundació SMC. No és la primera vegada que la Fundació Joaquim Molins Figueras dóna suport a un projecte de la Fundació SMC. Abans ho va fer amb el Programa d’Acompanyament a la Vida Independent.

El projecte Xarxa Jove vol acompanyar els joves amb problemes de salut mental per afavorir la seva inclusió social en el pas a l’edat adulta, i evitar que les dificultats pròpies de l’adolescència i el trastorn mental acabin provocant una situació d’aïllament. Els joves estan més exposats a problemes d’addiccions i a problemàtiques com la del suïcidi. De fet, la meitat dels trastorns mentals són diagnosticats abans dels 14 anys i el 75% abans dels 18 anys.

El projecte Xarxa Jove vol acompanyar i donar suport i recursos suficients als joves que, de vegades, no fan la transició dels centres de salut mental infantil als d’adults, i abandonen el tractament i el contacte social. L’estigma per tenir un problema de salut i la por al que diran, sovint, estan al darrere d’aquest aïllament, que de vegades es tradueix en fracàs escolar i laboral.

Agraïm el suport i la confiança de la Fundació Joaquim Molins Figueras en la nostra missió per millorar l’atenció en salut mental de la població infantil i juvenil, una de les prioritats de Salut Mental Catalunya en la nostra visió de futur.