Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

La Fundació Joaquim Molins Figueras dóna suport al projecte Xarxa Jove per acompanyar els joves amb trastorn

conveni Fundacio Joaquim Molins Figueras

El president de la Fundació Joaquim Molins Figueras, Joaquín M. Molins i Gil, va signar el dia 11 de maig del 2017 un conveni de col·laboració per un termini de 2 anys amb la Fundació Salut Mental Catalunya, que va estar representada a l’acte pel seu gerent, Carles Coarasa. La Fundació donarà suport al projecte Xarxa Jove, que es començarà a implementar en algun dels Clubs Socials de la Fundació SMC. No és la primera vegada que la Fundació Joaquim Molins Figueras dóna suport a un projecte de la Fundació SMC. Abans ho va fer amb el Programa d’Acompanyament a la Vida Independent.

El projecte Xarxa Jove vol acompanyar els joves amb problemes de salut mental per afavorir la seva inclusió social en el pas a l’edat adulta, i evitar que les dificultats pròpies de l’adolescència i el trastorn mental acabin provocant una situació d’aïllament. Els joves estan més exposats a problemes d’addiccions i a problemàtiques com la del suïcidi. De fet, la meitat dels trastorns mentals són diagnosticats abans dels 14 anys i el 75% abans dels 18 anys.

El projecte Xarxa Jove vol acompanyar i donar suport i recursos suficients als joves que, de vegades, no fan la transició dels centres de salut mental infantil als d’adults, i abandonen el tractament i el contacte social. L’estigma per tenir un problema de salut i la por al que diran, sovint, estan al darrere d’aquest aïllament, que de vegades es tradueix en fracàs escolar i laboral.

Agraïm el suport i la confiança de la Fundació Joaquim Molins Figueras en la nostra missió per millorar l’atenció en salut mental de la població infantil i juvenil, una de les prioritats de Salut Mental Catalunya en la nostra visió de futur.