Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

Engega motors el grup de treball de ‘Joves i salut mental’ amb la participació de 16 entitats

Joves treballant.

La creixent preocupació de les entitats per donar una resposta adequada, integral i coherent als joves i adolescents amb un diagnòstic de salut mental, que redueixi la interrupció dels itineraris formatius i alhora potenciï la seva connexió amb els laborals va ser el punt de partida del grup de treball ‘Joves i Salut mental: formació i ocupació’, que es va trobar per primer cop el passat 14 de febrer.

El grup, liderat per AMMFEINA i format per un total de 16 entitats té un doble objectiu. D’una banda, analitzar els Itineraris formatius post-obligatoris que s’ofereixen des dels departaments d’Ensenyament i de Treball, Afers Socials i Família i de l’altra, elaborar una bateria de propostes per defensar davant de l’Administració.

Grups enxarxats

Atès que un dels eixos del grup de Treball d’Infància i Adolescència que va posar en marxa la Federació SMC després de l’estiu passat  és precisament l’educació post-obligatòria es van buscar vies de col·laboració en aquest aspecte.

Així el grup de treball liderat per AMMFEINA s’articularà amb els altres dos grups que es crearan des de la Federació (‘Educació i Integració Funcional dels 0 als 16 anys’ i ‘Exclusió Social, DGAiA i Adolescents exclosos del sistema’) i en una fase final s’integrarà el resultat obtingut de tots tres en un espai plenari comú.

I no serà l’únic. Des del 2014, AMMFEINA i AEES Dincat hem treballat conjuntament en relació a les especificitats dels certificats de professionalitat i l’acreditació de competències de les persones amb trastorn mental o discapacitat intel·lectual. Per tant, el treball d’aquest grup també es vincularà a aquestes iniciatives.