Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

Ràdio Nikòsia i la Xarxa ‘Sense Gravetat’, guardonades amb els Premis Civisme de la Generalitat

nikosia_premi

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha distingit el projecte ‘Ràdio Nikòsia: comunicació, participació i compromís per desarmar l’estigma’ amb el 21è Premi Civisme i Mitjans de Comunicació, en la modalitat de producció radiofònica. El guardó reconeix la tasca de l’entitat pel seu tractament de valors en civisme i pel seu impacte positiu en la societat.

El treball en salut mental ha estat doblement reconegut en l’edició d’enguany, ja que la Xarxa ‘Sense Gravetat’, formada per Ràdio Nikòsia, Särau, Aixec i Activament, ha rebut el 1r Premi Innovació, una nova categoria creada per destacar les accions que, un cop posades en pràctica, suposen una innovació en la millora del civisme i la convivència, tant d’un col·lectiu específic com del conjunt de la societat.

premi2

La cerimònia de lliurament va tenir lloc dijous 15 de desembre al Palau de la Generalitat, amb la presència del vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i de la Consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa. El documental sobre els refugiats ‘My friend’, produït per TV3, i el projecte “Identitat i Miralls”, dels Salesians Sant Jordi-PES La Mina, van rebre els premis de comunicació en les modalitats de televisió i d’internet, respectivament.

‘Pel civil. Bateig sense aigua’, de Rosa M. Canela, i ‘Treballes o col·labores’, de Pilar Oms, comparteixen el guardó Serra i Moret en la modalitat d’assaig, mentre que l’Associació de Periodistes Fora de Quadre ha obtingut el de treball pedagògic. Els premis Jaume Ciurana, adreçats als col·lectius de joves que realitzen accions cíviques meritòries, voluntàries i gratuïtes s’han atorgat als Agrupaments Escoltes i Guies Antoni Gaudí i Cardenal Lluch, a l’Associació Educativa Ítaca i a l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut.