Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

El projecte Mental Health Friendly avalua els seus materials pedagògics en 7 Clubs Socials

mhf_charityday

Facilitar que l’anglès sigui una eina més en la inclusió social de les persones amb problemes de salut mental és l’objectiu de la iniciativa Mental Health Friendly, impulsada per Andrew Dodd i Fiona Oates, dos professors d’anglès, i compta amb el suport de la Federació Salut Mental Catalunya, Oxford HouseBritish CouncilMacmillan Publishers i Hotels Catalonia.

El projecte ha iniciat una nova fase del seu pilotatge per avaluar els materials del futur maletí pedagògic, que s’utilitzarà per ensenyar anglès a les persones usuàries dels Clubs Socials, un dels principals recursos i serveis per facilitar la inclusió de les persones amb problemes de salut mental. Els 7 primers Clubs que utilitzaran els recursos del Mental Health Friendly són el CS Egara de Terrassa, el CS La Llum de Mollet del Vallès, el CS Espai 3 de Cornellà, el CS Gramenet de Santa Coloma, el CS Aidar d’Igualada, el CS Gràcia de Barcelona i el CS de Ràdio Nikosia, també de Barcelona.

Classe d'anglès del projecte Mental Health Friendly al Club Social Espai 3 de Cornellà.

Classe d’anglès del projecte Mental Health Friendly al Club Social Espai 3 de Cornellà.

L’objectiu del projecte és que les persones amb problemes de salut mental aprenguin anglès amb una doble finalitat: millorar la seva inclusió social dintre de la comunitat, i facilitar les seva preparació per trobar feina. Un altre objectiu final és que el Mental Health Friendly permeti, a través de beques i altres modalitats, l’accés de les persones amb problemes de salut mental als centres d’adults, escoles oficials i acadèmies d’idiomes, tal com ja passa amb el cas d’Oxford House.

El projecte, present al Charity Day d’Oxford House

Mental Health Friendly no seria possible sense la iniciativa de la comunitat de mestres d’anglès a Barcelona i Catalunya, com en el cas d’Andrew Dodd i Oxford House. Fruit d’aquesta i anteriors col·laboracions Salut Mental Catalunya va ser una de les entitats socials convidades el dia 26 de novembre al Charity Day d’Oxford House, que va tenir lloc a Barcelona. En la jornada solidària vam poder mostrar la nostra tasca i recaptar fons pel projecte Mental Health Friendly amb la venda de les nostres galetes solidàries.