Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

El Parlament retira l’ús de pistoles elèctriques amb persones amb problemes de salut mental a petició de SMC, VEUS i Obertament

Parlament

El Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya del 28 de juliol publica les conclusions del Grup de Treball sobre la Utilització per la Policia de Pistoles Elèctriques. La normativa ha inclós la petició de Salut Mental Catalunya (SMC), la Federació VEUS i Obertament que va demanar als membres del Grup de Treball de la Comissió del Departament d’Interior l’eliminació de l’ús de les pistoles elèctriques amb persones amb problemes de salut mental.

La normativa aprovada elimina la inclusió de les persones amb problemes de salut mental com un dels casos de persones alterades o violentes amb les quals està justificat l’ús de les pistoles elèctriques. La resolució ja no parla de persones amb problemes de salut mental i fa una al·lusió genèrica a persones en estat de màxima agitació.

Podeu veure el text íntegre del Butlletí del Parlament del 28 de juliol en aquest enllaç. A continuació us destaquem l’apartat que té a veure amb l’apartat rectificat a petició de les entitats de salut mental.

pistoles 1

pàgina 65 del pdf, apartat b)

b) Aquelles situacions en què hi hagi una amenaça o agressió cap a terceres persones o cap als agents amb arma blanca o amb altres objectes contundents per persones alterades o violentes –sota els efectes de l’alcohol o de substàncies estupefaents o en estat d’agitació màxima–, amb una agressivitat extrema que posi en perill la integritat física de la víctima o de l’agent de policia, però sempre condicionant-ne l’ús a la negociació i la mediació, de manera que només s’emprin en cas que els canals de la mediació i el diàleg hagin fracassat

Enllaç relacionat

Entitats de salut mental lamenten l’aprovació de l’ús policial de pistoles elèctriques en persones amb problemes de salut mental