Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

SMC compareixerà avui al Parlament per reivindicar els drets de la salut mental

Parlament

La Comissió de Salut del Parlament de Catalunya, presidida per la diputada de Junts pel Sí Alba Vergés, ha sol·licitat la compareixença avui de representats de la Federació SMC i AMMFEINA SMC per conèixer quines actuacions està duent a terme Salut Mental Catalunya (SMC) per a la defensa dels drets i les oportunitats de les persones amb problemàtiques de salut mental i les seves famílies. Seran el president de la Federació SMC, Israel Molinero, i la secretària d’AMMFEINA SMC, Núria Martínez, qui compareguin avui a les 15h.

La cita s’emmarca en la clara voluntat d’incidència política de SMC, que sempre ha cregut que la reivindicació de la no discriminació de les persones amb trastorn mental s’ha de fer efectiva des dels drets i s’alinea amb la seva voluntat de promoure un marc jurídic que sigui garant d’una efectiva igualtat d’oportunitats i drets de les persones amb trastorn mental.

La salut mental, un factor transversal

SMC insta el Govern a vehicular les polítiques públiques, legislatives i de prestació de serveis en salut mental a través d’un model d’Inclusió comunitària que deixi de posar el focus en l’assistència hospitalària i des d’una visió més integral, fomenti la inclusió de les persones en tots els àmbits de la seva vida (salut, social, laboral, habitatge, etc.).

Per això, tot i que és la Comissió de Salut qui demana la compareixença de SMC, la voluntat de l’entitat és arribar a d’altres. Aquesta visió entronca amb el Pla Integral de Salut Mental i Addicions, en el qual hi treballen tots els departaments de manera coordinada.