Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

El Clúster Èxit promou el compromís polític amb l’economia social

clusterexitgirona

El Clúster Èxit Girona, l’agrupació de nou entitats de l’àmbit de l’economia social i el treball, va celebrar el dia 20 de novembre a l’Auditori gran de la Biblioteca Carles Rahola la seva tercera jornada anual entre el sector empresarials, social i l’administració del territori.

La Presidenta del Clúster i secretària d’AMMFEINA Salut Mental Catalunya, Nuria Martínez, va ser l’encarregada de donar el tret de sortida a un acte que aquest any duia el nom “Evolució econòmica a curt termini i afectació al mercat laboral” i tenia com a convidat el catedràtic d’Economia i ex rector de la Universitat de Barcelona, Joan Tugores Ques. L’economista va situar els valors de l’economia social en el marc global de l’economia actual i va destacar que si bé la conjuntura econòmica dóna senyals de recuperació, estem davant d’una “conformació new normal”. És a dir, a les portes d’una realitat on l’eventual creixement “mai ens tornarà a ubicar en la situació prèvia a la crisi”, va dir.

Durant la Jornada, a més, es van presentar les conclusions d’un treball conjunt realitzat pels grups municipals de l’ajuntament de Girona (CiU, ERC, CUP, PSC, C’s i PPC) i representants de tots els col·lectius que aglutina el Clúster Èxit (trastorn mental, discapacitat intel·lectual i física i risc d’exclusió) amb l’objectiu d’apropar-se mútuament a la realitat de l’altre.

El format d’aquesta original iniciativa consistia en generar parelles formades per una de les persones usuàries del Clúster Èxit i un polític de cadascun dels grups municipals gironins i provocar espais de trobada entre elles. Les pròpies parelles van ser les encarregades d’explicar la seva experiència durant la jornada, que va comptar amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, que va posat punt i final a l’acte.