Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

Reunió amb el PP per aturar la reforma del Codi Penal que associa trastorn mental i perillositat

reunioPP

El Partit Popular, representat pels parlamentaris Alicia Sánchez Camacho, Enric Millo i Rafa López, es va reunir el passat 9 de gener al Centre Cívic Can Déu de Barcelona amb una vintena de representants de les entitats socials catalanes, amb l’objectiu de conèixer la seva situació i les seves reivindicacions. La Federació Salut Mental Catalunya va plantejar el risc de reforma del Codi Penal, que està tramitant el Govern central, i que associa el concepte de perillositat al fet de tenir un problema de salut mental.

Els representants del PP van mostrar la seva sorpresa davant d’aquesta situació, i van dir que desconeixien les denúncies platejades per la Federació a nivell català, i per FEAFES en l’àmbit estatal. Els parlamentaris populars van demanar a Josep Aguilar, representant de la Federació a la reunió, que els facin arribar les esmenes presentades per FEAFES a la reforma del Codi Penal, per portar el tema a Moncloa i es van comprometres a donar una resposta en el termini de dos mesos.

El president de la Federació, Xavier Trabado, ha fet arribar les esmenes a Enric Millo, així com una petició d’entrevista del ministre de Justícia, Rafael Català, amb el moviment de salut mental, tal com ha fet FEAFES en ocasions anteriors, sense obtenir resposta.