Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

Activament, premi del Consell Municipal de Benestar Social al millor mitjà de comunicació a Internet

Premi-CMBS

Aquesta tarda el Consell Municipal de Benestar Social (CMBS) ha lliurat els Premis als Mitjans de Comunicació en un acte celebrat al Saló de Cent i presidit per la tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos. Aquest guardó, que va néixer l’any 1993, i que enguany arriba a la seva 22a edició, vol reconèixer i fomentar el periodisme social, cívic, responsable i compromès amb una millor informació i tractament dels problemes socials a la ciutat.

Aquests premis han promogut una major presència de la informació social als diferents mitjans de comunicació, des de mi-rades reflexives, crítiques i respon-sables, que contribueixen a crear opinió entorn les grans qüestions que susciten debat social a la ciutat.

El CMBS ha decidit premiar a l’entitat ActivaMent Catalunya Associació; a l’associació Ruido Photo; a la Fundació Joia; i al periodista Toni Sust.

L’entitat Activament Catalunya Associació ha guanyat el premi en la modalitat d’Internet pel projecte Personas como tu del web www.activament.org, per l’impacte i la repercussió del web amb un alt nombre de visitants i d’interaccions dins el mateix web, així com el creixement exponencial de visites i la bona connexió amb diferents xarxes socials. També s’ha valorat el blog www.activament.org/category/blog/ com una bona eina des d’on poder conèixer en primera persona les realitats i la desestigmatització de les persones amb trastorn mental.

La Fundació Joia ha estat l’altre premiat ex aequo en la modalitat de premsa per una sèrie de reportatges sobre salut mental, publicats a la revista de la Fundació. El jurat ha valorat, el rigor i la professionalitat dels vuit treballs que configuren la sèrie per donar una visió significativa de les diferents problemàtiques i situacions socials de les persones amb un trastorn mental.

Enllaços relacionats:

Activament

Nota de premsa sobre l’entrega dels premis