Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

El COCARMI lliurarà al conseller Puig un Manifest reivindicatiu i un flotador símbol de la situació que viu el col·lectiu

cocarmi312

Dimecres 3 de desembre es commemora arreu del món el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat per fer visible aquest col·lectiu, recordar els seus drets i reclamar més recursos per afavorir la seva plena integració en tots els àmbits de la societat. A Catalunya, més de 500.000 persones tenen alguna discapacitat legalment reconeguda.

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat, COCARMI, com a plataforma unitària de la Discapacitat, vol aprofitar aquest dia per recordar la situació de la discapacitat a casa nostra i demanar a l’administració els recursos necessaris per viure més dignament.

Per aquest motiu, representants de les diferents entitats integrades al COCARMI s’entrevistaran el proper dia 3, a les 13.00 hores, amb el Conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) (Llull, 297, Barcelona). Els assistents a l’acte, equipats amb flotadors que simbolitzen la situació, propera a l’ofec, del col·lectiu, lliuraran al conseller un flotador de grans dimensions i un Manifest que duu per lema ‘Per la dignitat de les persones amb Discapacitat’.

El manifest inclourà diverses reivindicacions, algunes relacionades amb l’ocupació a l’empresa ordinària, els Centres Especials de Treball (CET) i el treball amb suport, i d’altres relacionades amb el copagament de serveis, la Llei de la Dependència i els serveis de suport a l’autonomia personal.

La reunió segueix la línia engegada el 3 de desembre de l’any 2013 en què es va dur el flotador al Conseller d’Economia, Andreu Mas-Collell, a qui es va lliurar un manifest de marcat caire econòmic. L’acte començarà a les 12.45 hores a les portes del SOC, on es llegirà públicament el manifest abans del seu lliurament, juntament amb el flotador, al conseller Felip Puig.

L’acte davant del SOC tindrà lloc una setmana després de l’inici d’una campanya de missatges que han llançat, sobretot a Twitter, la desena d’entitats i federacions que formen part del COCARMI per incidir en algunes de les principals reivindicacions que preocupen les persones amb discapacitat, les entitats i les seves famílies. Aquests missatges s’han completat amb les
etiquetes #SOSDisCapacitat i #VidaAmbDignitat:

  • Per la no discriminació, igualtat de salaris per a les persones amb discapacitat, prou diferències. #SOSDisCAPACITAT #VidaAmbDignitat
  • Per l’autonomia de les persones amb discapacitat, més recursos per als programes de suport #SOSDisCAPACITAT #VidaAmbDignitat
  • Per un model de copagament més just amb les persones, canvi de sistema i adequació a capacitat econòmica. #SOSDisCAPACITAT #VidaAmbDignitat
  • Per una integració real, 20% més de recursos per a la inserció laboral a l’empresa ordinària. #SOSDisCAPACITAT #VidaAmbDignitat
  • Per una feina digna i adaptada, més recursos pels centres especials de treball (CET). #SOSDisCAPACITAT #VidaAmbDignitat
  • Per una feina normalitzada, compliment del 2% de llocs d treball per a persones amb discapacitat. #SOSDisCAPACITAT #VidaAmbDignitat
  • Per una vida digna, + recursos i eines x a les persones amb discapacitat en tots els àmbits de la vida.#SOSDisCAPACITAT #VidaAmbDignitat

Enllaç relacionat:

COCARMI