Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

“Proyecto Voz” dóna la veu a les persones amb esquizofrènia i als seus cuidadors

buzón voz salud mental

El projecte neix de la necessitat de comptar amb la veu de les persones amb esquizofrènia i de les persones que conviuen amb elles. Per a això la Asociación Madrileña de Amigos y Familiares de Personas con Esquizofrenia (AMAFE), com a membre expert del programa Rethinking, va arrencar la iniciativa “Proyecto Voz” a la qual s’ha sumat la Confederación FEAFES i que compta amb el suport de Otsuka i Lundbeck.

El proyecto és una iniciativa en què està treballant FEAFES per facilitar que el Programa Rethinkig- Debats sobre eficàcia, efectivitat i eficiència en esquizofrènia es tinguin en compte les opinions de les persones amb esquizofrènia, dels seus familiars i cercles pròxims.

Rethinking, repensant en la seva traducció al castellà, és un programa coordinat per Celso Arango, director científic de CIBERSAM i Benet Crespo-Facorro, psiquiatre de l’Hospital Universitari Vaig marcar de Valdecilla, per debatre, des d’un punt de vista multidisciplinari, sobre els pilars i els fonaments de l’atenció a les persones amb esquizofrènia per millorar la seva qualitat de vida.

A través d’enquestes i debats es recollirà informació sobre diferents aspectes del trastorn, com poden ser els símptomes, l’adherència al tractament, la qualitat de vida, l’autonomia, la consciència de malaltia o la inclusió, entre d’altres. D’aquest manera es preguntarà a persones amb es1uizofrènia i el seu entorn sobre aquesta patologia d’una manera integral.

“Com valores el teu estat de salut?”, “Sents que tens llibertat per prendre les decisions importants de la teva vida?”, “T’has sentit acceptat o comprès pel teu entorn des que va aparèixer la malaltia?” o “Com pots tu contribuir a eradicar l’estigma?”, són alguns exemples de les preguntes del qüestionari.

Els qüestionaris es difondran des de setembre fins a gener a través de la xarxa FEAFES i de professionals de la salut mental que podran instal·lar ‘bústies’ en els seus centres. A més es podrà contestar de manera virtual a través de qüestionaris en línia disponibles a www.vozsaludmental.com.

Enllaços relacionats:

Proyecto Voz

 

Asociación Madrileña de Amigos y Familiares de Personas con Esquizofrenia (AMAFE)