Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

FEAFES centra el Dia Mundial de la Salut Mental en la lluita contra la discriminació

feafesDM

La Confederación Española de Agrupaciones de Familiares y Personas con Enfermedad Mental (FEAFES) celebrarà al voltant del 10 d’octubre, Dia Mundial de la Salut Mental, múltiples activitats per tal de conscienciar davant la discriminació que encara pateixen les persones amb problemes de salut mental .

Aquest any el lema escollit, “Abriendo mentes. Cerrando Estigmas”, se centra en la necessitat que la societat conegui la realitat de les persones amb trastorn mental i les seves famílies, com a forma de bandejar els prejudicis que encara avui pesen sobre aquest col·lectiu i que suposen un dels seus principals obstacles en el seu dia a dia.

Per a això, FEAFES celebrarà una jornada divulgativa el 6 d’octubre al Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, en la qual està prevista, pendent de confirmació, la presència de la ministra, Ana Mato, i on un membre del Comitè de Persones amb malaltia Mental de FEAFES donarà lectura a un manifest en representació d’aquest col·lectiu.

Posteriorment, persones amb trastorn mental, familiars i experts abordaran l’evolució de l’atenció en salut mental i les iniciatives contra els prejudicis en aquest àmbit. Finalment, el director i l’actriu principal de la pel·lícula ‘La Ferida’, Fernando Franco i Marian Álvarez, debatran sobre les formes de comunicar de manera adequada la realitat de les persones amb trastorn mental.

Salut Mental, una cursa de fons

Amb l’objectiu de celebrar una jornada en què es demostri que la integració de les persones amb trastorn mental és una realitat, FEAFES celebrarà una cursa popular el dissabte dia 18 d’octubre a les instal · lacions esportives de Golf Canal Madrid.

Així, està previst que centenars de membres de FEAFES de tot Espanya s’uneixin als participants que corrin en alguna de les carreres en les distàncies de 9’6, 4’8 i 1’2 km. Les inscripcions estan obertes a través de la pàgina www.carrerafeafes.org.

A més, en les pròximes setmanes la companyia de Teatre Social La Roda representarà una obra basada en diferents trastorns mentals, tractant d’apropar al públic les vivències de les persones amb aquest tipus de problemes.

D’aquesta manera, des de FEAFES pretenen contribuir, en el marc del Dia Mundial de la Salut Mental, a generar una mirada diferent davant aquest tipus de trastorns, que segons l’entitat afecten més d’un milió de persones a Espanya.