Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

La Fundació Agrupació subvenciona el programa de tennis i salut mental

cloendatennis

La Fundació Agrupació ha seleccionat la Federació Salut Mental Catalunya (SMC) i el seu projecte “Esport i Salut. Programa de Tennis. Millorant la salut mental i la integració social a través del tennis“, com una de les propostes de treball en l’àmbit social que subvenciona aquesta entitat en el camp de la discapacitat. La Federació SMC promou la pràctica del tennis des del 2012, a través dels Clubs Socials de la Fundació Funamment, creada per la Federació el 2007 per gestionar de forma directe els serveis que s’ofereixen en l’àmbit de la salut mental.

El projecte es va iniciar a El Vendrell amb els usuaris del Club Social El Llorer, gràcies a la col·laboració del Club de Tenis Comarruga Atlétic, la Fundació Esport Solidari Internacional i la Federació Catalana de Tennis. Actualment el programa de tennis i salut mental es fa a 4 Clubs Socials: El Llorer (El Vendrell), Santa Coloma de Gramenet, Espai 3 (Cornellà de Llobregat) i Tu Tries (Mataró).

Després de l’èxit del tennis als Clubs Socials de la Fundació Funamment, la Federació integra ara aquesta modalitat dintre del Programa Esport i Salut, que des del 2004 promou esports com el futbol sala, el bàsquet i el senderisme.

Cloenda al RC de Polo

El Real Club de Polo de Barcelona va acollir el passat 29 de maig la festa de cloenda del projecte tennis i salut mental, amb la participació d’una trentena de persones. La trobada  va comptar amb la participació dels Clubs Socials de Ments Obertes, Arep, Aixec, Tu Tries, Arapdis, Espai 3, El Roure i El Llorer.

Aquest clubs es van organitzar en diferents equips, segons el club de tennis on entrenen setmanalment, per representar a: Real Club de Polo de Barcelona, Club de Tennis Cornellà, Club de Tennis Comarruga i Club de Tennis Mataró. Els participants són usuaris dels Clubs Socials de la Federació Salut Mental Catalunya a Barcelona, que faciliten la inclusió de les persones amb trastorn mental a la comunitat a través d’activitats culturals, esportives o de lleure.

Enllaç relacionat:

Pàgina web de la Fundació Agrupació