Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

“Motivos no nos faltan”, vídeo e FEAFES contra la reforma del Codi Penal

videofeafes

La Confederación Española de Agrupaciones de Familiares y Personas con Enfermedad Mental (FEAFES) ha iniciat una campanya per sensibilitzar a la societat sobre la reforma del Codi Penal, que posa en perill els drets de les persones amb problemes de salut mental. El vídeo “Motivos no nos faltan” està protagonitzat per representants del Comité de Personas con Enfermedad Mental, en el que parlen en primera persona del perill d’associar, sense cap base científica, la malaltia mental amb un concepte tant subjectiu com el de perillositat.

La reforma del Codi Penal que prepara el Govern central permet allargar l’internament en centres psiquiàtrics sense termini límit, gràcies a les mesures de seguretat prorrogables, que es basen en la “probabilitat” de cometre un delicte que té una persona només pel fet de patir algun trastorn mental. La campanya de FEAFES denuncia la inseguretat jurídica i permet sumar-se a la recollida de signatures contra la reforma a través d’aquest enllaç en la plataforma Change.org

Podeu veure el vídeo de la campanya en aquest enllaç i a continuació:

Enllaços relacionats:

Recollida de signatures contra la reforma a través d’aquest enllaç en la plataforma Change.org