Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

La Taula de Salut Mental del Garraf prioritza l’atenció i la inserció laboral de les persones amb trastorn

taulagarraf

La Taula de Salut Mental del Garraf, iniciativa impulsada des de l’Associació de Familiars i Afectats per Malalties Mentals del Garraf (AFAMMG) i des de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, es va presentar el 6 de maig a Vilanova, en un acte on es va destacar que la millora de l’atenció de les persones amb problemes de salut mental serà una de les prioritats de la iniciativa.

Entre les línees de treball que posarà en marxa la Taula al seus inicis estan la sensibilització sobre la malaltia mental, els projectes assistencials i la inserció laboral de les persones amb problemes de salut mental. La presidenta d’AFAMMG, Núria Reig, va destacar que la Taula respon a les demandes de les famílies del moviment de salut mental i a una reivindicació antiga, com és la de tenir un servei prelaboral i un Centre Especial de Treball (CET) per ajudar a la rehabilitació de les persones que volen incorporar-se al mercat laboral.

L’alcadessa de Vilanova, Neus Lloveras, per la seva part, va destacar que el projecte posa en evidència la necessitat d’unir als diferents agents de la salut mental al territori de forma transversal, per oferir una bona integració de les persones amb trastorn mental a la comarca del Garraf.

La Taula de Salut Mental del Garraf és un espai que propicia poder treballar amb tots els agents del territori de forma transversal, fent una detecció immediata dels canvis existents i permetent focalitzar una actuació concreta i eficaç. Per poder dur-ho a terme els propis agents decideixen quins són els objectius a treballar i la metodologia emprada.

El projecte sorgeix a finals de l’any 2012 de la necessitat d’identificar quines són les mancances del territori i d’afavorir l’aplicació de les polítiques estratègiques marcades pel Pla de Salut, pel Pla Director de Salut Mental i Addiccions i pel Pla Integral de Catalunya. El seu principal objectiu és potenciar al màxim la participació activa de les persones afectades en una gestió compartida i amb la implicació de tots els agents comarcals que hi participen.

Veure la notícia de la presentació de la Taula en aquest vídeo de Canal Blau.

Enllaç relacionat:

Document d’adhesió a la Taula de Salut Mental del Garraf