Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

La Federació treballa amb la Xarxa de Suport a Famílies Cuidadores

xarxasuport

La Federació Salut Mental Catalunya (SMC) és una de la vintena d’entitats que formen part de la Xarxa de Suport a Famílies Cuidadores, una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona que es va posar en marxa l’any 2008 amb motiu de l’Acord Ciutadà per a una Barcelona Inclusiva. L’objectiu d’aquesta xarxa és cuidar, assessorar i orientar a les persones que han de tenir cura d’un familiar malalt o amb dependència, una situació que pot condicionar la vida i les càrregues emocionals de les famílies cuidadores, sobretot en el cas de malalties greus o de llarga durada.

El psicòleg i tècnic de la Federació SMC, Jesús Bernal, participa en la tasca que porta a terme aquesta xarxa, oferint la visió de les persones i famílies que han de cuidar a persones amb algun problema de salut mental. Bernal explica que “hi ha casos, en què el familiar cuidador fa tant temps que no viu la seva vida que quan es disposa a viure-la, no sap com fer-ho”.

La Xarxa, que es va posar en marxa prop d’una decena d’entitats, arriba en l’actualitat a una vintena, la majoria de les quals treballen amb afectats i familiars de divereses malalties: Alzheimer, Parkinson, càncer, lessions neuromusculars… L’Ajuntament ha realitzat un vídoe per explicar la tasca que aquesta xarxa fa per donar suport a les famílies cuidadores, i que podeu veure a continuació:

Enllaços relacionats:

Blog de la xarxa de Suport a Famílies Cuidadores