Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

AMMFEINA SMC participa en una recerca sobre inserció laboral de universitaris amb discapacitat

entrevista Ramon Llull

El Coordinador Gerent de AMMFEINA Salut Mental Catalunya, Leandro Tacons, i el director Tècnic, Pau Gabarrella, han participat en l’estudi dirigit per la investigadora Montserrat Linares, del Grup de recerca en Discapacitat i Qualitat de Vida: Aspectes Educatius de la Universitat Blanquerna Ramon Llull. AMMFEINA va aportar la seva visió i experiència en qüestions vinculades amb la inserció laboral dels titulats universitaris amb discapacitat a Catalunya, com per exemple, la situació d’inclusió laboral de les persones amb malaltia mental, la necessitat de millorar un model de prospecció empresarial existent, o la importància d’avançar en la disminució dels criteris d’exclusió que afecta aquest col·lectiu, entre d’altres.

Finalment, també es va discutir sobre els sistemes de suport de que disposen les persones amb discapacitat en els estudis superiors a les universitats i es va reflexionar sobre la perspectiva cultural i social dels procesos d’exclusió i inclusió. L’estudi conduït per Linares és una recerca de tipus qualitatiu de grup natural que es realitza amb els propis titulats universitaris amb discapacitat com a protagonistes. També es compta amb serveis d’inserció laboral i documentació específica sobre la qüestió.

L’entrevista d’AMMFEINA amb la investigadora de la Universitat Blanquerna Ramon Llull forma part de la ronda de trobades amb les associacions i fundacions més representatives en el camp de la inserció laboral.