Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

L’associació AFAMMG farà un projecte pilot d’hort urbà a Vilanova i la Geltrú

prelaboralsantboi

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, va signar el dia 11 de març un conveni amb l’Associació de Familiars i Afectats per Malalties Mentals del Garraf (AFAMMG) per cedir-los el jardí de la Masia Nova per fer-hi un hort social terapèutic com a prova pilot. L’AFAMMG ja cultiva una petita parcel·la dels anomenats horts urbans municipals, i a la vista dels beneficis que suposa per a les persones afectades per alguna malaltia mental, han sol·licitat disposar d’un espai més gran.

El projecte preveu fer una inversió per poder gaudir d’aigua i electricitat, i poder així posar en marxa un hort al jardí de la Masia Nova, respectant en tot moment el valor patrimonial del conjunt. L’Organisme Autònom de Patrimoni Víctor Balaguer, per la seva banda, es farà càrrec d’adequar l’espai. L’hort, que tindrà finalitats educatives i terapèutiques, se cedeix en concepte de custòdia urbana, pel fet que és un espai privat actualment en desús que és objecte d’una demanda social. Així, està concebut com un espai de teràpia social, d’educació i de formació.

El conveni té una durada de dos anys prorrogables d’any en any. En l’acte de signatura, la presidenta de l’AFAMMG, Núria Reig, va mostrar la seva satisfacció i va explicar que es tracta d’un “pas més per un altre repte que ens hem proposat, que és un servei prelaboral”. Per la seva banda, l’alcaldessa Neus Lloveras va recordar que “l’administració local està al costat d’aquest projecte, se suposa una millora de les condicions de vida de les persones amb malaltia mental”.

L’AFAMMG ha presentat un projecte d’horticultura ecològica vinculat a la teràpia social, ja que s’ha demostrat que l’horticultura com a teràpia té nombrosos beneficis cognitius, psicològics, físics i socials. L’Associació ha establert els criteris d’accés, el perfil dels usuaris, les activitats detallades i el funcionament d’aquest hort.

Enllaç relacionat:

Pàgina web d’AFAMMG