Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

Campanya per denunciar la falta d’accesibilitat en persones amb discapacitat

cermi

“100 denuncias en discapacidad” és el nom de la campanya impulsada pel Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad (Cermi), que vol recollir un catàleg de les situacions discriminatòries més habituals en les que no es tenen en compte els drets de les persones amb discapacitat en termes d’accessibilitat. La finalitat d’aquesta acció de comunicació es fer arribar les denúncies a les administracions i organismes pertinents, per tal que s’obrin investigacions i expedients o es sancionin, quan es requereixi.

L’accesibilitat sovint és relaciona amb l’eliminació de barreres físiques i s’oblida que el col·lectiu de persones amb discapacitat també inclou l’àmbit de la salut mental. És per això que des de la Confederación Española de Agrupaciones de Familiares y Personas con Enfermedad Mental (Feafes) s’està col·laborant amb la campanya perquè les denúncies incloguin les de les associacions de persones amb trastorn mental i de les seves famílies.

La Federació Salut Mental Catalunya, com a membre de Feafes, participa en la campanya i convida totes les seves associacions a enviar les seves denúncies i reivindicacions abans del termini fixat, el proper dia 30 de gener, al correu electrònic informacion@feafes.org, amb l’assumpte “100 denuncias”.

Enllaços relacionats:

Recopilació d’exemples de discriminació en accesibilitat en salut mental (Feafes)

Fitxa enviar a la campanya “100 denuncias en discapacidad”