Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

La Taula de Salut Mental de Mollet valora positivament la campanya contra l’estigma "Sóc com tu, ets com jo"

taula_mollet

La campanya “Sóc com tu, ets com jo” ha comptat amb la participació directe de 23 professionals de diverses disciplines i serveis. S’han celebrat 9 taules rodones de temes específics, en les quals han assistit unes 150 persones, amb un alt grau de satisfacció.

La Taula de Salut Mental de Mollet, formada per l’Ajuntament, la Fundació Sanitària de Mollet (Centre d’Atenció i Seguiment de Drogodependència i Centre de Salut Mental d’Adults), el CSMIJ Sant Joan de Déu, la Federació
Salut Mental Catalunya i el Club Social La Llum, continuarà treballant de manera coordinada per millorar la informació i la valoració social de la malaltia mental i la prevenció i atenció dels trastorns.

El Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) atén uns 1.400 casos anuals, dels quals a l’entorn del 14% es consideren trastorns mentals greus. Pel que fa als adults, els serveis especialitzats atenen uns 3.000 casos anuals. A aquestes xifres cal sumar els casos que s’atenen directament des de l’atenció primària i no requereixen serveis especialitzats.

En aquest sentit es va referir el passat 21 d'octubre, en la presentació dels resultats de la Taula, el cap del servei de Salut Mental i Addiccions de l’Hospital de Mollet, Antoni Coromines: “Els problemes de salut mental no són una cosa que hem d’amagar. La malaltia mental existeix, s’ha de mirar cara a cara i això és un requisit indispensable per poder tractar-la correctament”.

Pel que fa al treball en xarxa de diferents serveis, institucions i professionals que ha suposat aquesta campanya, el coordinador de l’Àrea de Psiquiatria i Psicologia de l’Hospital Materno-Infantil Sant Joan, Jon Izaguirre, va admetre
l’impuls de l’Ajuntament en la formació de la Taula de Salut Mental de Mollet i va afirmar que “és important continuar treballant amb les associacions de familiars i malalts i amb la implicació de tots els professionals per afrontar el futur immediat d’aquesta problemàtica”, en referència a les retallades que s’estan produint en l’àmbit sanitari arran de l’actual conjuntura econòmica i social.

La directora de Comunicació de la Federació Salut Mental Catalunya, Elisenda Ferrer, va explicar que estan impulsant taules col·laboratives arreu del territori català i que “esperem exportar l’experiència de Mollet, que ha estat molt

interessant i enriquidora, a altres llocs”.

zp8497586rq