Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

La Secretaria de Presidència impulsa una acció de govern integral en salut mental

gencat_logo

La Secretaria de Presidència del Govern de la Generalitat de Catalunya ha iniciat un pla per engegar l’acció interdepartamental en matèria de salut mental. La iniciativa ha de permetre avançar i donar resposta a les múltiples necessitats d’atenció que requereixen accions coordinades i conjuntes entre departaments.

Salut Mental Catalunya, la Federació i AMMFEINA, és una de les entitats que participen en les accions de treball, juntament amb altres de l'àmbit de la salut mental com: Associació Encaix, Consell Assessor de Salut Mental i Adiccions, Associació pro Salut Mental de Catalunya – Ademm, Consorci de Salut i Social, Fòrum de Salut Mental, FEDAIA i Unió Catalana d’Hospitals.

Salut Mental Catalunya i la resta d'entitats participants en el pla de treballa amb la Secretaria de Presidència fan una valoració positiva de la iniciativa i destaquen la necessitat d'apostar per un abordatge integral i transversal de la salut mental, i  contribuir d'aquesta manera a la millora de l’atenció i de la qualitat de vida de les persones. El fet que el lideratge de la iniciativa es dugui a terme des de la Secretaria de Govern posa en valor la proposta i la necessitat d’articular una atenció més transversal en l’atenció a la salut mental.

Les entitats entenen que el treball ha de permetre traspassar el nivell competencial de cada departament i contribuir a la definició d’un model d’atenció més global, que doni resposta a les necessitats de les persones i les seves famílies des dels diferents àmbits d’intervenció.

zp8497586rq