Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

“52 tallats i un tovalló”, el primer blog d’entrevistes de la Fundació Mas Albornà

52 tallats

Personalitats rellevants dels àmbits de la política, la cultura, el periodisme o la religió parlen amb un to informal sobre la discapacitat i el trastorn mental, amb l'objectiu de normalitzar i integrar la realitat d'aquest col·lectiu de persones.

El 7 de març a les Cotxeres del Palau Robert de Barcelona,el periodista Jordi Basté va presentar el projecte 52 tallats i un tovalló, una iniciativa que ha posat en marxa la Fundació Mas Albornà amb l’objectiu d’apropar i normalitzar la situació que viuen les persones amb discapacitat i trastorn mental.

Al llarg de tot un any, 52 setmanes, personalitats rellevants del món de la política, la comunicació, la cultura i el món empresarial parlaran sobre quina és la seva visió particular sobre la realitat d’aquestes persones, tinguin o no relació amb el sector. Entre els entrevistats, destaquen l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol; representants de cada partit polític del Parlament (Oriol Junqueras, Joan Herrera, Albert Rivera, David Fernández…), periodistes com Mònica Terribas, Vicent Sanchis o Carles Capdevila; el president de CaixaBank, Isidre Fainé; la cuinera Carme Ruscalleda; els actors Toni Albà, Mercedes Sampietro o Joel Joan; el pare Abat de Montserrat, Josep Maria Solé; la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals o l'oftalmòleg Joaquim Barraquer.

Xavier Trabado, president de Federació SMC, ha estat un dels entrevistats.

El nom de “52 tallats i un tovalló” resumeix l'essència del projecte. Tallats perquè és el símbol d'un fet quotidià i escenari de tertúlies i xerrades . I tovalló perquè és on s'apunten les coses importants que un vol recordar.

zp8497586rq
zp8497586rq