Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

Presentació de Salut Mental Catalunya

SMC-salutmental-Catalunya_22

El Palau Robert de Barcelona va acollir el dilluns 28 un acte significatiu per a la salut mental del nostre país: la presentació de Salut Mental Catalunya, la nova marca compartida per FECAFAMM i AMMFEINA amb la voluntat de fer un pas endavant, reforçar els seus projectes propis i continuar treballant per a la millora de la salut mental en tots els àmbits, compartint estratègies i optimitzant recursos.

L’acte va ser conduït per la periodista de TV3 Ariadna Oltra i va estar presidit per la nova consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, acompanyada per representants dels Departaments de Salut i d’Empresa i Ocupació. Durant la presentació, Begoña Roman, professora d’Ètica de la UB i presidenta del Comitè d’Ètica de Serveis Socials de Catalunya, va pronunciar una breu conferència sobre drets humans i salut mental i la implicació de la societat civil en el treball conjunt i transversalitat en aquest àmbit.
Xavier Trabado, president de la Federació Salut Mental Catalunya (abans FECAFAMM), va explicar la visió estratègia i la finalitat d’aquesta marca: “Volem arribar a més gent, a més famílies, a més amics, a més persones en definitiva que vulguin comprometre’s en el projecte, promoure les aliances amb entitats de tota mena, i, en definitiva,  pretenem que ens ajudi a millorar la nostra capacitat d’influència en el conjunt de la societat per abordar tots els temes pendents en salut mental”. Trabado va presentar també el nou espai digital www.salutmental.org, la plataforma de comunicació del treball  conjunt d’ambdues entitats, i l’actualitat de la salut mental a Catalunya en general.

Per la seva banda, Anna Cohí, presidenta d’AMMFEINA Salut Mental Catalunya, va exposar “que el motiu d’aquest acord respon a una missió compartida, millorar la qualitat de vida i la igualtat d’oportunitats de les persones amb trastorn mental, i uns valors conjunts: confiança, transparència i compromís”.Durant l’acte es va projectar un vídeo que il·lustra aquest pas endavant amb el testimoni de Miquel Àngel Vilardell i amb una cançó inèdita sobre salut mental.

Neus Munté, consellera de Benestar Social i Família, va cloure la presentació com a representant del Govern, remarcant que “FECAFAMM i AMMFEINA són avui un referent en el camp de la salut mental a Catalunya” i ha qualificat la nova marca “com un èxit pel col·lectiu de persones que atenen i també pel conjunt del país”, ja que “tota iniciativa que suposi sumar esforços mereix un reconeixement”.

Finalment, es va convidar els assistents a una copa de cava i a tastar unes galetes amb la forma del logotip de la nova marca elaborades per un centre especial de treball.

Imatges de l'acte:

zp8497586rq