Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

Els trastorns d'alimentació a debat en les XII Jornades de Salut Mental a Nou Barris

JornadesNouBarris

L’associació federada AFEM va celebrar els dies 9 i 10 de novembre les XII Jornades de Salut Mental a Nou Barris, que aquest any van tenir com a tema “Els trastorns de l’alimentació: Hàbits o desordres?”.

Al voltant de 150 persones van assistir durant els dos dies a l’Auditori Biblioteca Vilapicina –La Torre Llobeta. Irma Rognoni, regidora de Nou Barris i presidenta de l’Institut Municipal de la Discapacitat, i Xavier Trabado, president de la FECAFAMM, van inaugurar les jornades el divendres dia 9 a les 16 hores. Posteriorment, professionals de la xarxa pública de salut mental de Nou Barris van explicar els diferents dispositius de salut mental en  l’abordatge terapèutic dels trastorns de l’alimentació. Van participar els psiquiatres Adolfo Grisales i Jaume Claret, dels centres de salut mental de Nou Barris d’adults i infanto juvenil i l’Hospital de dia d’adolescents; la psicóloga Rosa Poch; els infermers Rosanna Romaní, David Batalla i Miquel Muntané, i la coordinadora d’educadors, Olga Pallejà.

De la Unitat de Recursos Comunitaris Dr. Pi Molist del Servei de Psiquiatria de l’Hospital de Sant Pau, Maria Jesús Abadia va explicar el programa d’alimentació que duen a terme al SRC i a la residencia. El psiquiatre Antón Zúñiga i la treballadora social Fina Olivas, ambdòs del CSMA, van explicar per la seva banda un estudi molt interessant realitzat sobre les necessitas no cubertes de les persones amb trastorn mental sever.

La sessió del dissabte la van obrir Oriol Martí i Xavier Soler, parlant sobre les causes per les que una persona pot arribar a patir un trastorn de l’alimentació, les pistes que dóna abans de caure, les sensacions que sent i l’impacte que rep el seu entorn. Àngels Vives va centrar el seu discurs en l’educació alimentària que afecta al fetos durant l’embaràs i l’evolució del nadó i l’infant a través de l’alimentació. La última ponència, la de Jorge Tizón, es va referir a la relació familia-professional-pacient en el trastorn mental, denunciant tota una sèrie de contrasentits en aquesta relació.

A la sessió del divendres va haver una assistència de 90 persones, mentre que el dissabte van assistir més de 50 persones, tot un èxit de participació segons l’organització, a més de la qualitat de les ponències.

zp8497586rq
zp8497586rq