Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

Formació del projecte PROSPECT a Tarragona i Barcelona

prospect1

La tercera formació del projecte PROSPECT a Catalunya, organitzada per la FECAFAMM i la Coordinadora FECAFAMM-Demarcació de Tarragona/Terres de l’Ebre, es va celebrar els passats dies 16, 17 i 18 de novembre a Sant Carles de la Ràpita (Tarragona), concretament al Col·legi Públic “Horta Vella”. Aquesta formació té per objectiu treballar en la línia de l’apoderament del col·lectiu en salut mental, familiars i usuaris així com els professionals.

Al curs van assistir 46 participants dividits en tres grups diferenciats de 21 usuaris, 14 familiars i 11 professionals, corresponents a les associacions de la Coordinadora de Tarragona i la Fundació Pere Mata.

El curs va ser impartit per facilitadors que van desenvolupat la seva labor de forma voluntària, usuaris, familiars i professionals de la xarxa associativa que van realitzar el curs de Facilitadors de PROSPECT organitzat per FECAFAMM al febrer de 2012. Aquests facilitadors pertànyen a l’Associació AREP, a l’associació AFAMMCA-ACFAMES, a l’Associació Salut Mental Sabadell i a la pròpia Federació. Durant el divendres i dissabte, cada col·lectiu va treballar per separat l’apoderament com a augment de la capacitat de les persones per tenir el control de la seva pròpia vida d’una manera positiva, i el diumenge es va fer un módul formatiu comú sobre la comunicació entre els tres col·lectius.

La propera formació PROSPECT es farà els dies 14, 15 i 16 de desembre a Barcelona. Les passades edicions d’aquest curs es van realitzar a Badalona i a Lleida.

Aquest programa ha rebut el suport de la Fundació Catalunya Caixa i el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.

zp8497586rq